Lamper til spisebordet

Spisebordet er et centralt samlingspunkt i hjemmet. Her skal der spises og hygges i fællesskab med både familiemedlemmer og venner. Med spisebordslamper kan du sætte dit eget personlige præg på indretningen.

Ved spisebordet er det vigtigt, at der er et godt lys. Samtidig må lyset ikke blænde eller være i vejen for, at du kan se personen, der sidder over for dig. Det er med til at få både maden og dig selv til at se mest indbydende ud.

Er du på udkig efter nye spisebordslamper eller søger du inspiration, så læs med i denne artikel, hvor vi giver gode råd og tips til, hvordan du finder den rette belysning til dit spisebord.
.

Hvilken lampe skal du vælge til spisebordet?

Et par ofte stillede spørgsmål er:
  • Hvor mange spisebordslamper bør jeg vælge?
  • Hvor store skal lamperne være?
  • Hvordan får jeg det bedste lys over spisebordet?

Et godt råd er, at tage udgangspunkt i dit spisebord. Har du et langt spisebord, kan det være en god idé, at vælge to pendellamper. På den måde sikrer du, at du får et jævnt lys over hele bordet. Har du et mindre og kvadratisk eller rundt bord, kan du nøjes med en enkelt lampe.

Størrelsen på lampen bør også tage udgangspunkt i spisebordet. Har du et stort spisebord, men vælger små lamper, kan det proportionsmæssigt komme til at se forkert ud. Det er ingen hemmelighed, at det er populært med mellemstore eller store lamper over spisebordet. Det er her, du kan lave et statement, og slå din stil fast.

Det bedste lys over spisebordet vælger du ved, at have tilpas mange lyskilder over bordet. På den måde får du et jævnt lys, der lyser hele spisebordet op.

Pendeller over spisebord | Aros Lights
.
På billedet ses et spisebord, hvor der hænger to af vores Freja lamper henover. De to lamper giver et jævnt lys, og oplyser hele spisebordet. Samtidig hænger lamperne tilpas højt, så du undgår at blive generet, når du sidder ved spisebordet. Har du et mindre spisebord, kan du nøjes med en enkelt lampe.
.
Hos Aros Lights har vi fokus på at skabe bæredygtige lamper med lavt materialeforbrug. Du får derfor et gennemtænkt og bæredygtigt design, når du vælger vores lamper. Freja fås i bøg med hvid eller sort ledning.


Tilbage til toppen