40% rabat på alle lamper!

Hvor kommer inspirationen fra?

For mange af os gælder det nok, at inspiration og kreativitet kommer pludseligt og uventet. Det er ikke noget, du kan forudsige. Så hvordan startede hele eventyret med lamperne i træ, og hvordan kommer nye designs til? Det vil Andreas Jacobsen, som er medejer af Aros Lights fortælle mere om.

Eventyret om lamperne i træ

I dag står Andreas for at designe og håndlave lamperne hos Aros Lights, men eventyret startede faktisk mere tilfældigt som en hobby for Andreas: ”Det skete fordi jeg sad i min egen lille studielejlighed, hvor vi havde overtaget lamperne fra de tidligere beboere. De var egentlig praktiske, men ikke særlig pæne. Så manglede jeg lidt en hobby, og tænkte: ’Jeg kan da prøve at lave nogle selv’.” Det hele flaskede sig heldigvis for Andreas, der fik fremstillet nogle flotte lamper i træ, som alle hans gæster beundrede. Materialevalget var slet ikke tilfældigt for Andreas, der synes godt om materialet og som tidligere har arbejdet med træ. Det var derfor helt naturligt, at materialevalget faldt på netop træ.

”Jeg arbejder først og fremmest med træ, fordi jeg synes, at det er et flot og dejligt materiale.”

At arbejde med træ er noget helt specielt. ”Et eller andet sted har jeg et mål om, at mange af de samme ting som i dag bliver lavet i plast, metal og stof også skal kunne laves i træ. Jamen, kan jeg så lave det i træ? Og så begynder undersøgelserne.”

Andreas fortæller om lamperne i træ fra Aros Lights.

Træ adskiller sig fra andre materialer, fordi det har nogle begrænsninger. Bruger du for eksempel en plade metal eller et stykke papir, så er materialet lige stift i alle retninger, hvilket betyder, at uanset hvordan du folder det, så vil det være det samme. Sådan er det ikke med træ. Der er en retning der er stærk og stiv, mens den anden retning er blød og skrøbelig. ”Det der inspirerer mig mest til formen, det har nok noget med træets begrænsninger at gøre, som på en måde også bliver til de kreative former. Du har lige pludselig ikke alle muligheder i verden, når det gælder træ. Du er nødt til at arbejde med det du har, og på en eller anden måde kommer inspirationen der igennem”.

Snart er vi klar til at introducere vores nyeste lampe: Sif. Sif har ligesom Freja og Frej organiske runde former, der kendetegner de nuværende lamper hos Aros Lights.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Tilbage til toppen